Hockeyvader zoekt pylonen ipv paaseieren

Het is bijna Pasen. Vanmorgen de bekende paasviering op de school van mijn kinderen al gehad (ontbijtje, het paasverhaal, liedjes, etc.). Leuk en jaarlijks een traditie. Ook fijn dat er dit weekend even niet gehockeyd wordt. Tijd voor de familie. Even rust, want ik sta meerdere avonden per week op het veld training te geven en dat geeft wat frustratie op dit moment.

Nee, de kinderen doen het uitstekend, maar het gaat om het trainers-materiaal. Aan het begin van het seizoen krijgen alle trainers ballen en zijn er voor iedereen veel pylonen en hesjes voorradig, die liggen in het trainers-hok. Echter, naar mate het seizoen vordert verdwijnen die pylonen en hesjes als of het paaseieren zijn. Je zoekt je rot, maar vinden ho maar. En als je dan het veld op loopt en een andere trainer aanspreekt of hij/zij nog pylonen over heeft om te gebruiken, krijg je vaak het antwoord: ‘nee, deze zijn van me zelf.’

Kleurige pylonen verstoppen in je tuin

Hoe kan dat toch? Waar blijven al die pylonen? Nemen mensen die mee naar huis, zodat ze in de tuin een parcours kunnen uitzetten? Hebben ze pylonen nodig om een terrein af te zetten of sparen ze die als hobby? (deze kleur en vorm had ik nog niet). Of is er een nieuwe trend dit jaar: geen paaseieren maar pylonen zoeken. In dat geval moet ik nog even op zoek naar een paar kleurige pylonen om ze te verstoppen in de tuin. Resultaat is dat er niks meer in het trainershok ligt en dat terwijl de 2e helft van het seizoen net begonnen is.

20180329_112311

 

Pylonen verstopt onder het zand op een zandveld

Via via hoor ik dat dit op meerdere clubs zo gaat. Misschien moet ik even terug naar de club waar we afgelopen weekend speelden, want daar valt vast nog wel wat te vinden. We speelden namelijk met het team van mijn zoontje op een veld waar zo veel zand in lag dat ik in eerste instantie dacht dat het om “strand-hockey” ging, een nieuwe vorm van de hockeysport. We speelden op KG 2 zand, nou en zand lag er. Er ligt zoveel zand op dat veld, dat er vast nog her en der wat pylonen onder het zand verborgen liggen. En niet alleen zand, maar ook vreemde lijnen, cirkels en vormen. En “gaatjes”. Ik dacht even dat het een oefenhole voor golf was, maar nee dat was het niet. Wat bleek, het veld werd ook gebruikt voor korfbal en die gaten waren voor de palen waar de korf aan hangt. Ik wist niet dat korfbal op een zandveld gespeeld werd, maar misschien verklaart dat de hoeveelheid zand?

In ieder geval ik moet dit weekend dus op zoek naar pylonen ipv paaseieren, want anders wordt het komende weken wel erg lastig training geven. Iemand nog ideeën?

 

Share
,

Post navigation