Hockeyvader voelt zich Nicky Terpstra en stapt in een strak broekje op de racefiets

Je bent de 40 gepasseerd, buikje in opkomst en de knieën tonen al slijtage. Hardlopen gaat dan niet meer goed, dus stap je op de fiets, net zoals alle andere 40-ers die nog denken dat ze een sportieve god zijn. Zo ook dus Hockeyvader.

Jarenlang actief op het hockeyveld, een “box-to-box”speler (veel rennen dus) en op redelijk niveau. 3 keer per week trainen en in de winterperiode hardlopen. Maar ja, dan kom je op een leeftijd dat het lichaam niet meer kan wat je hoofd wel denkt te kunnen. “Meneer, fietsen is het beste voor de gewrichten”, hoor je de fysiotherapeut zeggen, als je voor de zoveelste keer daar op de tafel ligt met klachten (rug, enkels, kuiten, knieën, etc.).

Dus wat doe je dan? Je koopt een fiets, een mountainbike in eerste instantie want hier in de regio kan je goed “off road” uit de voeten. Maar ja, altijd in de modder rijden is ook niet alles. En dan wordt het maart en komen de eerste Vlaamse klassiekers op TV. Lekker “koersen” op de weg net zoals Nicky Terpstra. He, dacht ik, dat is wat voor mij.

Dus op zoek naar een racefiets op marktplaats en natuurlijk het onvermijdelijke strakke broekje en truitje. Dat broekje gaat nog wel, maar zo’n truitje past toch nooit….Helmpje op, zonnebril, handschoentjes, bidon mee en hup op de fiets. En dan aansluiten bij alle andere 40-ers met te strakke truitjes en de drukke fietspaden op. Opletten voor de snelle jongens en 65+ ers met de opgevoerde E-bikes. Eenmaal thuis kan je bijna niet meer van je fiets komen door de pijn in je rug.

Nee, Hockeyvader houdt het lekker op een balletje slaan bij de veteranen en het coachen van de 2 kinderen. Af en toe de modder in op de mountainbike en als het niet te druk is stap ik op de racefiets. Mocht ik Nicky Terpstra op zijn trainingsrondje in Noord Holland tegen komen, dan laat ik hem wel even voor. Ik spreek hem wel als hij de 40 gepasseerd is……

Share
, ,

Post navigation