Op het verkeerde veld en lente-bokkentocht

“Ik sta op het waterveld, waar zijn jullie?” vraagt een moeder door de telefoon aan mij terwijl wij staan te wachten en haar niet zien.

Waterveld? Hier is geen waterveld

Ik sta op een zandveld en dat is het enige veld wat die hockeyclub heeft (klein cluppie). Kortom, een van ons staat op de verkeerde club, en ik was het niet….. Op zich niet zo’n ramp, want wij waren met 11 jongentjes en in de auto bij haar zaten er maar 2, dus we konden beginnen. Echter, 1 van die 2 bij haar in de auto is onze keeper en dus ook met de keeperstas. Dat is dan wel een dingetje. Het speelschema van de club stond het niet toe dat we lang konden wachten, maar gelukkig was er een meisjesteam waar we spullen van konden lenen. De laatste man “opgeofferd”, de te kleine keepersspullen aangetrokken en het veld in gestuurd als noodoplossing. Hopelijk komt onze keeper snel. En dit tegen de nr 1, waar we thuis dik van verloren hadden. Een lekker begin. Het ging van kwaad tot erger, want na 10 minuten krijgt een speler een bal tegen zijn kin, dus stonden we nog maar met 10 in het veld. Gelukkig zie ik in de verte de auto van de moeder aankomen en een jongentje snel naar het veld rennen. Zijn we weer met 11.

Meisjeskeepersspullen

Tweede domper was dat bleek dat de keeper geblesseerd bleek te zijn, dus kon hij niet mee doen. Kortom, onze laatste man moest, met de te kleine meisjes keepersspullen op doel blijven staan. Niet dat dit erg was , want dit jongentje bleek verborgen talenten te hebben en stond als een rots in het doel en hield alles tegen. De tegenstander was een stuk beter, het was chaos bij ons, dus stonden we snel achter. Gelukkig scheen de zon en was het heerlijk vertoeven langs de lijn. Na de limonade snel naar huis, dan kon ik nog net de wedstrijd van mijn andere zoon bijwonen. Dat was hele andere koek en die wonnen dik.

Lente-bok biertje

Rond een uur of 3 kon ik lekker even chillen in de zon in de tuin. Echter, de zaterdag was nog niet klaar. Rond 17.00 uur moest ik verzamelen bij een kroeg voor de lokale “lente-bokken-tocht”, een biertocht langs de lokale kroegen. Met een aantal vaders uit het team van mijn jongste zoon hadden we afgesproken ons te storten op de biertjes. Nou, biertjes, zeg maar zware jongens. Je kreeg een kaart en dan kon je bij elke kroeg een Lente-bok biertje proberen. Gelukkig waren de glazen niet al te groot, want anders waren we niet heel ver gekomen. Van de ene kroeg naar de andere op de fiets, terwijl je het hele dorp (bijna alleen maar mannen) fietsend voorbij ziet komen die ook op weg zijn naar een of andere kroeg. Uiteindelijk hebben we het tot 23.00 uur volgehouden, maar toen was het wel klaar. De dag daarop kwamen diverse appjes voorbij over hoe duf iedereen was. We zijn ook geen 16 meer…… Al met al een top zaterdag, met prachtig weer, leuke wedstrijden en een biertje na afloop met een stel gezellige mannen. Wat wil je nog meer?

Share
, ,

Post navigation