Column: Hockeyvader gaat stemmen

Vandaag staat mijn nieuwe column in de Uitkijkpost. Lees hier de column over hoe Hockeyvader gaat stemmen in zijn eigen dorp:

COLUMN: HOCKEYVADER GAAT STEMMEN

 

Vandaag gaan we naar de stembus, de gemeenteraadverkiezingen. Ook hockeyvader gaat stemmen, want als je niet stemt…… (mag je ook niet zeuren). Maar op welke partij gaat hockeyvader stemmen?

Ik ga snuffelen op de diverse partijprogramma’s en kom eigenlijk overal hetzelfde tegen. Veiligheid, Groen, Leefbaarheid en Zorg zijn speerpunten van de grotere partijen. Prima en belangrijke punten, maar als hockeyvader ben ik ook geïnteresseerd in het sportbeleid. Bewegen is gezond (zorg/ vitaliteit), zorgt voor sociale contacten (contact) en is goed voor zowel ouderen als de jeugd.

Ik ga op dus zoek naar sport in de programma’s. Bij Heiloo lokaal (lijst 8) vind ik iets over sport en dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn in het verkiezingsprogramma. De PvdA heeft het over steun voor sportverenigingen. De NCPN wil ook investeren in sportverenigingen. De VVD-er wil wonen in een omgeving waar ruimte voor sport is. Met name de fraaie sportcomplexen wil de VVD koesteren. D66 heeft het over een fit-dorp en dan met name over bewegen in de openbare ruimte  (Urban sport). Gemeentebelangen Heiloo heeft het over extra stimulans, maar wat ze precies bedoelen is me niet helemaal duidelijk en in het CDA programma lees ik 1 keer het woord sport onder het kopje “aantrekkelijk”. Heiloo 2000 vindt dat sport een verbindende factor is en verwacht dat de gemeente het sportbeleid ondersteunt.

Dus, tja. Sport komt wel langs, maar het blijft vaak vaag. Waar zijn de gedurfde uitspraken? VVD wil een BMX station bouwen om het WK BMX binnen te halen. D66 gaat voor de start van de Giro. Heiloo 2000 wil de Champions Trophy hockey bij Terriers organiseren. PvdA legt op Trias echt de coolste baan van NL neer. CDA ambieert een F1 stratencircuit-race in Heiloo met Max. Heiloo lokaal wil het Nederlands Elftal uit Hoenderloo naar Heiloo halen met HSV en Foresters als trainingslocaties. NCPN haalt Michael van Gerwen en het WK Darts naar Herberg Jan en Gemeentebelangen Heiloo legt een hypermoderne curlingbaan (incl. Frans Bauer) neer bij de ijssalon Fiorentina. Dat zou nog eens gaaf zijn!

 

Share
, , , ,

Post navigation