Hockeyvader wordt zenuwachtig?

Nog 1 wedstrijd winnen en we zijn kampioen. Echt? Jazeker…..

Het einde van het seizoen komt er aan en dus begint de stand op de ranglijst interessant te worden. Het leuke is dat alle teams waar ik aan verbonden ben kampioen kan worden. De jongste in de J8E1 heeft alles gewonnen en wordt komende week kampioen. De oudste in de JC3 staat bovenaan, maar heeft nog een geduchte tegenstander. JA1, het team wat ik ook coach, speelt dit weekend de allesbeslissende derby tegen Alkmaar om het kampioenschap en mijn eigen team, veteranen A, kan kampioen worden (met nu 11 punten voorsprong).

Eerst de jongste maar. Zaterdag wederom een leuk potje en winst. Bij de limonade na de wedstrijd zag ik een paar grote ogen toen ik meldde dat we kampioen kunnen worden. “Echt?”. Ja, ondanks dat in de jongste jeugd de stand niet wordt bijgehouden, weet ik dat we kampioen kunnen worden, omdat we alles gewonnen hebben :-). Een unicum voor dit team, want nog geen 2 jaar geleden verloren we alles en eindigden we het seizoen met 0 punten (en zelfs 0 keer gescoord).

Bij de oudste, JC3, is het competitieve al aanwezig en als hij zaterdag na een gelijkspel (wat volledig onterecht was met een strafbal in de laatste minuut tegen) somber thuis. “We worden nu geen kampioen!”. Gelukkig zijn er nog 2 wedstijden, dus alles kan nog, geef ik hem mee.

Bij JA1 is het een verhitte wedstrijd bij de lokale concurrent met alles er op en er aan. Scheidsrechters die niet meewerken, joelend publiek, gelijk opgaande wedstrijd en helaas aan het einde net een klein verlies. Helaas, Alkmaar gaat kampioen worden en wij 2e (waarschijnlijk).

Dan de oude mannen van de veteranen. Zoals bekend sta ik helaas de 2e helft van het seizoen langs de kant, maar het team gaat als de brandweer. Nu uit naar Kikkers, een geduchte tegenstander waar we thuis van verloren hebben. Helaas verliezen we uit ook, dus komende week dan maar (thuis). Bier, bitterballen en het koud buffet nog even in de kast.

Het leuke van een hockeyclub als Terriers is dat als je kampioen wordt krijg je een “K-tje”. Wat is dat? Dat is een embleem met de letter K, wat je op je broek kan naaien. Het bewijs van dat je kampioen geworden bent. Dat is een traditie die vroeger er ook al was en ik heb nog een oud broekje met “K-tjes”. Leuk dat dit er nog is en dat mijn eigen kinderen dit ook meemaken (en ik als veteraan ook nog).

Helaas dit weekend nog geen beslissing, dus nog een weekje wachten. Zenuwachtig? De jongens zeker en ik ook. Niet voor mijn eigen team, maar voor de jongens. Het zou zo leuk zijn…….

Share

Post navigation