Hockeyvader wint de beste prijs

“De districtskampioenschappen NH voor J8E1” – hihihihihihi. Ik moest afgelopen zaterdag toen wij op het speelschema van ons afsluitende toernooi een beetje grinniken. Wij, J8E1, op deze kampioenschappen? Tuurlijk, wij waren kampioen geworden met de jongens, maar om nu te zeggen dat we bij de besten van Noord Holland horen….

De eerste wedstrijd zagen we direct waar we stonden. Onze tegenstander Haarlem was stukken beter en we verloren dik. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat onze jongens niet optimaal functioneerden. 3 hadden er de twee dagen ervoor kamp gehad (en dus erg moe), een aantal hadden andere verplichtingen en ook wij als coaches straalden het niet echt uit. Het seizoen is voorbij, dan is een toernooi voor de “leuk”. Niet dus. Aan de bak was de bedoeling vandaag. Waar wij een gezellig dagje gepland hadden, hadden alle andere teams het mes tussen de tanden.

Wij waren niet voor uit te branden (in de wedstrijd dan, want tussen de wedstrijden waren ze druk aan het rennen, spelen, etc.). Toch zat er wat vooruitgang in en ondanks dat we de poule niet winnend afsloten (laatste zelfs…), mochten we toch kruisfinales spelen. Dat ging beter en uiteindelijk werden we daar zelfs 2. Het doel was behaald, een mooie schaal mee naar huis.

Nog veel belangrijker is dat wij als team de sportiviteitsprijs mochten ontvangen. Nu ben ik vaak kritisch naar mijn eigen team, maar dit was volledig terecht. Niet alleen deze dag, maar eigenlijk het hele jaar al. Sportief naar tegenstanders, nooit vervelend in het veld of naar scheidsrechters, netjes handjes geven voor en na de wedstrijd, vragen aan iemand als die een blessure heeft of het gaat, etc. Voorbeeldig!!! Daar ben ik eigenlijk het meest trots op en dat werd nu bevestigd.

Winnen, verliezen, het hoort bij een teamsport en dat heb je zelf niet altijd in de hand. Maar je kan altijd sportief zijn en dat zijn wij. Goed gedaan mannen!!! Misschien is dat komend jaar wel weer mijn doel…. (maar dat zal ik niet te hard op zeggen, want bij sommige ouders draait het wel om winnen….. 🙂 ).

Na het toernooi hadden we de afsluitende BBQ. Leuk, nog 1 keer samen met het team, want helaas valt het team komend jaar uit elkaar. Mooie woorden werden er gesproken en ik zal een deel van de jongens missen. Hopelijk heb ik ze wat kunnen bijbrengen en kijken ze later terug op een leuke tijd, want dat was het!

 

Share

Post navigation