Degraderen? Maar hoe doe je dat?

1-0 gewonnen dit weekend. Goed toch? Of toch niet, want het “oude mannen team” van Hockeyvader wil eigenlijk een stapje lager gaan spelen aankomend jaar, dan kan je beter alles verliezen…..

De tegenstander wordt steeds jonger (en wij worden ouder)

Maar waarom een stapje lager als je keurig 9e staat in de ranglijst. Sterker nog, het staat zo dicht bij elkaar dat als je nog een keer wint sta je zo in het linker rijtje. Dan kan je prima toch ook volgend jaar op dit niveau spelen zou je zeggen? Allemaal waar, maar de tegenstander wordt steeds jonger (of worden wij ouder), we moeten ver weg (Rotterdam, Den Haag, Delft, etc.) en het aantal frisse jonge honden die ons aankomende jaren zouden moeten versterken blijven liever nog in de senioren dan dat ze naar de veteranen gaan (wat ik wel snap :-)). Kortom, elk jaar een grotere worsteling en dus is een stapje lager voor iedereen leuker (en dichterbij).

Maar ja, dan moet je degraderen en hoe doe je dat? Opzettelijk verliezen is ook niet echt wat. Weg stappen bij een schot op doel? Net doel of je de bal mist? Opzettelijke overtredingen om strafcorners tegen te krijgen? Nee, dat doe je ook niet. Ondanks dat degraderen niet erg is, stap je op zondag toch het veld in om te winnen. Zo ook afgelopen zondag. Verlies was handiger geweest, maar ja het is ook wel eens lekker om een potje te winnen. Stap je toch met een glimlach van het veld.

Niet op komen dagen en naar het strand gaan

Hoe dan? Misschien de laatste wedstrijden niet meer komen opdagen? Lekker met z’n allen naar het strand? Dan krijg je punten in mindering namelijk. Of wat dacht je van vooraf afgesproken uitslagen? Dan kan je wel lekker spelen, maar mocht je onverhoopt toch winnen dan gewoon een andere stand invullen. Nee, dat is het ook niet. Er zit maar 1 ding op: hopen dat alle tegenstanders die we nu nog krijgen sterker zijn dan wij. En als dat niet lukt, dan kunnen we altijd nog smeken bij de hockeybond om een ander team (die niet wil degraderen) aan te bieden in onze plaats in deze klasse te blijven.

A.s. zondag moeten we weer ver weg. Rotterdam uit en die staan nog onder ons, dus dat wordt een hele klus om punten te verliezen……..

 

Share

Post navigation