Hockey is een teamsport, toch?

Elke week sta ik op het veld training te geven en zie ik volle velden. En het zijn niet alleen de 1e elftallen maar ook de breedteteams. Echter, toch zijn er ook teams waar het minder is. En niet alleen op de training maar ook bij wedstrijden komt het regelmatig voor dat er jeugdteams op het laatste moment te kort hebben door een afzegging. Hoe kan dat toch, want hockey is een teamsport en niet zomaar “vrijblijvend” een rondje hardlopen of fietsen. Anderen rekenen op je.

Misschien nog maar even kort wat teamsport precies inhoudt, want ik kan me zo voorstellen na een jaartje “corona”, waar we individueel gesport hebben dat het even niet meer helder op het vizier staat hoe teamsport ook alweer werkt.

Teamsport houdt in dat dat je in een team zit en dat men op je rekent. Samen trainen en samen wedstrijden spelen op zaterdag of zondag. Teamsport houdt in rekening houden met elkaar en commitment aan het team dat je er bent. Je bent er tijdens de trainingen en wedstrijden. Afzeggen is geen optie, want je laat je team in de steek en daarbij is sporten gezond en vooral leuk.

En mocht je onverhoopt toch echt niet kunnen, dan zeg je tijdig af bij de coach of trainer (en niet 1 uurtje vooraf). Niks is irritanter namelijk als je een training hebt gemaakt voor 10 spelers en er staan er maar 6 op het veld. En bij een wedstrijd starten met te weinig is helemaal niet leuk. Huiswerk, werk, etc. en andere zaken kan je plannen om het sporten heen. Hockey is teamsport en dat doe je samen. Kortom, dus even weer terug in het gareel met z’n allen.

Share
,

Post navigation