Hockeyvader slaat een ander balletje

Zondagochtend, 7.45 uur en mijn zoon en ik zitten al samen in de auto. Terug naar oude tijden, de “puppy’s”, toen we om 7.30 uur moesten verzamelen voor een uitwedstrijdje? Nee, ik breng mijn 16 jarige jongen weg voor een dagje naar de Dutch Open (een internationaal golftoernooi) en de bus vertrekt om  8.30 uur.

Is hockeyvader overgestapt naar een kleiner balletje, een golfballetje? Nee, af en toe. Maar hockeyzoon wel en hij is sinds het voorjaar actief op de golfbaan. Hockey is ook nog leuk, maar ik zie glinstering in zijn ogen als hij naar de golfbaan gaat. Zo ook gisteravond toen hij terug kwam van een dagje kijken naar de golfprofessionals. “Wat slaan ze ver, ik zag bijna een hole-in-one, wat stonden we dichtbij”, waren enkel teksten achteraf. “En, ik was op TV” en dat hebben we uiteraard even teruggekeken.

Bosjes, bunker, water…. lekker ontspannen op de baan

Superleuk dat hij zo enthousiast is. Klein nadeel van golf is wel dat het wat prijzig is. Lidmaatschap, greenfees en materiaal. Nu is hockey niet goedkoop, maar als je schoenen, scheenbeschermers en een stick hebt kom je al een heel eind. Bij golf kan je helemaal los gaan. Clubs, drivers, schoenen, kleding, tassen, trolley’s, etc. En natuurlijk je clubs even op maat laten maken (fitten), extra lesje voor je houding en heb je nieuwste lange-afstand-ballen al?

Maar als je dan alles eindelijk hebt, dan kan je de baan op. Een afslag in de bosjes, bal in het water, diep in een bunker en weer een gemiste put. Grrrrrr…..Wat lopen we toch heerlijk ontspannen op de baan. Denk dat ik nog even goed de herhalingen van de Dutch Open moet gaan bekijken hoe die jongens dat toch doen? En let op, aankomend weekend de Ryder Cup; de wedstrijd tussen Europa-USA met de beste spelers van de wereld. Misschien doet mijn zoon in 2030 ook wel mee.  

Share
, ,

Post navigation