Hockeyvader en carnaval?

Ga ik als soldaat, politieagent, clown of toch als hockeyer? Het is carnavalstijd en dus dat houdt in verkleden. Nu wonen wij boven de rivieren dus hebben wij hier niet echt een carnavalscultuur, want wij hebben de kermis. Het is eigenlijk hetzelfde, veel drank, gezelligheid en feest, behalve dan het verkleden. Toch doen wij hier ook aan carnaval, vooral op de scholen. Zo ook op de school van mijn zoon.

Ik ga verkleed als hockeyer…

Maar ja, omdat het niet in onze genen zit komt het elk jaar weer op het laatste moment aan. Op vrijdag is het carnaval op school en dus zitten we op donderdagavond voor een dilemma met wat voor een kleding er gedragen wordt. Toen de jongens heel klein waren was het makkelijk. Een geel shirt aan, hockeystick mee en hup je bent een “hockeyer”. Maar naar mate ze ouder worden moet er toch meer aandacht aan besteed worden. Clown, piraat, ridder, draak en zelfs een “patatje-pak”.

Dit jaar is de outfit “skiër”. Veel te warm gekleed in skikleding met helm en skibril leverde ik mijn zoon op school af. Elfen, piraten, ridders, draken, brandweermannen, soldaten, cowboys en prinsessen kleuren het schoolplein. En heel veel geel. Gele shirts, zwarte broekjes of rokjes en hockeysticks.

Gelukkig, de “hockeyers” zijn er ook weer. Komende weekend zal ik me ook verkleden en geel aantrekken. Is er een carnavalsfeest of optocht in Heiloo dan? Nee, gewoon voor een hockeywedstrijd.

Share
,

Post navigation