Scheendekkers: Bierviltjes of een oude kartonnen doos?

Met een rood hoofd komt één van de spelers de kleedkamer in, terwijl drie anderen giechelend achter hem aan lopen. Er is iets aan de hand blijkbaar en mijn gevoel zegt al dat het niet veel goeds belooft. En dat is ook zo. Meneertje is zijn sticktas vergeten bij het vertrek naar de uitwedstrijd en die tas ligt nog op de plek van verzamelen, vertelt hij met een nog roder hoofd. Het is even stil, maar dan barst het gelach uit.

Geen stick, bitje en scheenbeschermers

Daar sta je dan als coach van een team pubers vlak voor de wedstrijd op een andere club midden in je praatje ter voorbereiding. Dat gaat lekker. Gelukkig heeft hij al zijn hockeykleren aan, maar geen stick, bitje en scheenbeschermers. Een stick regelen we wel ergens, maar het bitje en de scheenbeschermers zijn belangrijk omdat je anders het veld niet in mag. Iemand heeft nog wel een 2e stick bij zich, dus één probleem is al opgelost.

Er zit altijd wel iets in de “gevonden voorwerpen-bak”

Zijn moeder had rijdienst, dus die is mee, en kan op zoek bij de club waar we spelen of ze daar bitjes verkopen. Ook dat probleem is gelukkig zo opgelost want tegenwoordig hebben bijna alle clubs van die goedkope bitjes achter de bar liggen. Ze beschermen niet geweldig, maar het is tenminste wat. Dan nog de scheenbeschermers. Ook hier is vaak een oplossing voor, de bak met gevonden voorwerpen. Moeders direct op zoek naar die bak, maar helaas daar zit van alles in, behalve scheenbeschermers. Tja, wat nu, want zonder beschermers mag je niet spelen. De betreffende speler zit er beteuterd bij en start op de bank, maar ziet zichzelf de hele wedstrijd op de bank zitten. Gelukkig biedt de vader van één van de andere spelers uitkomst.

Bierviltjes als scheenbeschermers

Hij heeft nog een kartonnen doos achterin de auto. ‘Kunnen we daar niet wat van maken?’ Dat kan en dat mag (je mag zelfs met bierviltjes als scheendekkers spelen, maar of dat bevorderlijk is….?) Snel wordt de doos gehaald, uit elkaar gescheurd en stukken karton tussen de sokken gepropt. Of het de bal tegenhoudt weet ik niet, maar hij kan het veld in. Helaas verliezen we de wedstrijd, maar dat lag niet aan de stick, bitje of kartonnen scheenbeschermers.

Kortom, ga je op stap met pubers? Gooi een kartonnen doos achterin de auto want je weet het maar nooit of die nog van pas kan komen. En anders kan je altijd nog bierviltjes gebruiken.

Share

Post navigation