Hockeyschoenmaat 47? Die bestaat niet….

We staan in de winkel en mijn zoon heeft wederom nieuwe hockeyschoenen nodig. De “oude” zijn een half jaar oud, maar hij is er nu al weer uit gegroeid. 13 jaar, 1.88 meter en inmiddels maat 47. Wat eet die jongen? Krachtvoer?

Maat 46 of 48? Te klein, te groot

Hij speelt al een paar weken op die oude, maar het kan echt niet meer. In de winkel past hij maat 46 en die zijn te klein. De volgende maat is 46.5, maar die past net (eigenlijk te klein zeker als deze schoenen een paar maanden mee moeten). Kortom, maat 47 dan maar. We staan te wachten op de winkelmedewerker, maar helaas hebben ze maat 47 niet van dit merk. Wel maat 48, maar die is veel te groot. Een ander merk schoenen dan maar………..Helaas hetzelfde, ook daarvan hebben ze de maat 47 niet en is maat 48 veel te groot. Teleurgesteld gaan we naar huis met gevolg dat mijn zoon vanavond bij de training zijn tenen nog maar een keer moet intrekken in zijn oude schoenen.

Hockeywebshops hebben het ook niet

De volgende dag gaan we naar een andere winkel, maar precies hetzelfde. Van de merken schoenen die we willen hebben ze maat 47 niet. Wel 46 en 48, maar beiden passen niet. Eenmaal thuis ga ik op internet op zoek op diverse webshops. Ik zoek me suf op allerlei hockey-websites, maar tot mijn stomme verbazing zijn nergens die hockeyschoenen in maat 47 te krijgen. Sterker nog in alle maattabellen bestaat 47 zelfs niet. 44, 44 ½ , 45, 45 ½ , 46, 46 ½…..48, 49, 50. Geen maat 47. Hoe kan dat nou? Voor de huidige jeugd, die lange stengels, is alles boven de 45 toch gangbaar……

Extra krachtvoer voor die jongen

Wat nu? Terug naar de winkel dan maar en maat 46,5 nogmaals proberen. Het past net. Gelukkig zijn het nog maar een paar wedstrijden tot de winterstop en dan gaan we de zaal in. In maart gaan we dan pas weer naar buiten. Kortom, of hij moet nu stoppen met groeien of we gooien er nog extra krachtvoer in zodat hij dan maat zeilboot, 48, past.

Share
, ,

Post navigation