Wat doe je in de rust tussen 2 wedstrijden? Verstoppertje spelen…..

Speel altijd je 2e wedstrijd als 1e.

Als je wel eens op de golfbaan hebt gestaan dan ken je deze uitdrukking: “hit always your second ball first”.  Kort gezegd betekent dit dat je bij golf vaak je 2e bal (nadat de eerste de bosjes of het water in gegaan is) veel beter slaat dan je eerste. Nou, inmiddels geldt dit voor zaalhockey ook, tenminste bij het team wat ik coach.

Verstoppertje spelen

Bij zaalhockey speel je altijd 2 wedstrijden na elkaar op dezelfde dag, wij dus ook. Vorig jaar hebben we het al een paar keer gezien, maar de afgelopen 2 weken was het weer raak. Gisteren speelde we ons eerste potje rond 14.00 uur, dan zou je zeggen dat iedereen wel wakker is. Nou, het was niet om aan te gluren. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat de tegenstander een tandje beter was, maar dan nog. Om 14.40 uur waren we klaar en onze volgend wedstrijd zouden we om 15.40 uur spelen. Een uurtje even reflectie? Tactische bespreking? Mental coaching? Nee, niks van dit alles. Verstoppertje spelen.

Uurtje rellen

Een uurtje rennen en vliegen door zo’n sporthal. Binnen, buiten, trappen op en af, dwars over de tribunes, etc. Kleedkamers staan onder water of prullenbakken liggen op hun kant. Even een uurtje “rellen”. Dikke pret hebben ze dan. Afgelopen weekend ook. De eerste wedstrijd gingen we dik de bietenbrug op, maar ik heb ze nog nooit zo hard zien rennen daarna. Het grappige is dat als de 2e wedstrijd daarna begint het ineens heel goed gaat. Vorig jaar was dit zo, vorig weekend en nu weer. De 2e wedstrijd gingen ze als de brandweer. Hoe kan dat nou?

Er is maar 1 oplossing. Volgende week spelen we om 11.00 uur, maar ik laat ze lekker een uurtje eerder verzamelen. We gaan eerst maar eens een uurtje verstoppertje spelen, kleedkamers “slopen” en rellen. Misschien spelen we dan onze 1e wedstrijd alsof het de 2e wedstrijd is. Ik heb er nu al zin in.

 

Share
, ,

Post navigation