Snel, pakken wat je pakken kan…..

Het is 16.55 uur en ik kom de hockeyclub oprennen. Keurig op tijd voor de training om 17.00 uur zou je zeggen, maar dan ben je veel te laat. Te laat?

Ja, te laat. Het is namelijk zo dat wij, net zoals heel veel clubs, niet de middelen hebben die reiken tot aan de hemel. Kortom, alles kost geld en het geld wat je ter beschikking hebt moet je verdelen over alles wat er speelt in een vereniging. Eén van die zaken is materiaal. Ik geef training aan o.a. J8E1 en ik heb ballen, pylonen, hesjes, etc. nodig om de training te geven. Dat verzorgt de club. Waar een Heren 1 of Dames 1 het kan doen met 100 ballen, 20 hesjes, 50 pylonen, etc. daar moet een J8E1 het doen met een tasje ballen en de rest wat voorradig is. Ja, je leest het goed, wat voorradig is. Voor de jongste jeugd geldt namelijk dat er 1 “bak” met materiaal is waar alle ballentassen, hesjes, pylonen etc. inzit. Er trainen 6 teams tegelijktijdig, dus……..je moet heel snel zijn en pakken wat je pakken kan.

Elke week is het weer hetzelfde en rennen de aanwezige trainers naar de “bak” en pakken wat ze pakken kunnen. Tuurlijk wordt er verdeeld, maar omdat er eigenlijk voor alle teams niet genoeg is (vooral ballen en pylonen) is het wel zaak eerst aan jezelf te denken voordat je wat weggeeft. Als je dus te laat bent, dan is het schrapen en leuren om wat te krijgen. Zo ook dus vandaag. Ik kom aan en zie één van mijn medetrainsters met een moeilijk gezicht bij de bak staan en mopperen dat er weer eens niks meer is. ‘Het is altijd hetzelfde. Er is weer niks en alles is al weg’. ‘Snel pakken wat je pakken kan,’ en met een glimlach loopt ze weg.

Ik loop door naar het team van mijn zoontje en onderweg kom ik een andere trainer tegen. ‘Snel even ballen zoeken, want ik heb niks,’ terwijl zijn team aan het warmlopen is. Nou, er is ook niks meer. Gelukkig zie ik dat het team van mijn zoontje voorradig is en genoeg spullen heeft om te kunnen trainen. Morgenavond mag ik weer het veld op, JA1, maar die hebben spullen zat. Vrijdag mag ik J8E1 weer doen en moet ik dus zorgen dan ik er om 16.50 uur ben, dan heb ik nog tijd genoeg om te pakken wat ik pakken kan.

 

Share
,

Post navigation