Nieuwe schoenen. Maar welke maat moet ik nu hebben?

Nieuw seizoen, dus nieuwe hockeyschoenen moeten er komen. Goede stevige hockeyschoenen, met genoeg demping voor de knieën, rug, gewrichten, etc. (Veteranen, dan krijg je dan). Op naar de lokale sportwinkel en passen maar. En dan sta je daar dan, welke moet ik hebben? Vroeger wist ik precies wat ik moest hebben en maakte het eigenlijk niet zoveel uit, want als het er maar “cool” er uit zag. Nu is hoe het er uit ziet niet meer belangrijk, maar moet het vooral ondersteuning bieden en demping leveren. Dita, Grace, Reece, Asics, Adidas, etc. Ik had op internet al wel wat voorwerk gedaan, waardoor de selectie aan keuze iets ingeperkt werd. Schoen 1 aan, 2 aan de andere voet. Nee, toch niet, 3 zit lekker, 4 dempt goed, 5 is top maar belachelijk duur, etc. Na een half uurtje passen en meten (en rennen door de winkel) blijven er 2 soorten waar tussen het moet gaan. Nogmaals passen en rennen. En dan weet ik het welke schoenen het worden, denk ik. Normaal heb ik maat 45, maar dit is maat 28 in cm (44) en dus eigenlijk te klein. Helaas hebben ze geen maat groter, dus maar even verder kijken.

Op naar een andere winkel om te kijken of ze daar wel maat 45 (28,5 cm) hebben. Dat hebben ze niet, maar wel van het nieuwere model van diezelfde schoen. Die past goed en zit lekker. Zal ik ze doen? Hmmm, dat nieuwer model is wel 150 euro. En ja, ik zit nog met mijn knie dus wat nu als het toch niet lukt het hockeyen, dan is 150 euro wel wat veel. Kortom, toch nog maar even verder kijken. Op naar Alkmaar, winkel nr 3, om te kijken of ze daar beide schoenen (oude en nieuwe model) hebben, zodat ik ze kan passen en vergelijken. Nee dus, niet het nieuwere model, maar wel het oudere model. Volgens internet is het nieuwere model nog beter, dus toch maar weer terug naar winkel nr. 2 waar ze het nieuwere model hebben. Dan  maar 150 euro, maar wel goed voor je knie. Eenmaal in winkel 2 terug, toch weer twijfel en op een andere site lees ik dat het oudere model net zo goed is voor je gewrichten…..Hmmm, dan is 150 euro wel weer veel en dus op weer naar winkel 3 in Alkmaar en toch dus maar het oudere model. Goed passen en rennen. Gewoon maat 45, maar als ik een maatje kleiner aan doe (44,5), voelt dat toch wel beter. Uiteindelijk wordt het maat 44,5 (28.25 cm). Leuk is dat er nog korting op zit ook, dus voor 70 euro ben ik klaar. Top!

Tenminste dan denk ik. De dag daarna heb ik training en als ik de schoenen thuis aan doe begin ik toch te twijfelen. Ik voel me tenen. Zouden ze toch te klein zijn? Moet ik toch niet maat 45 (28.5 cm) hebben? Dus met de doos met nieuwe schoenen onder mijn arm weer terug naar Alkmaar, winkel nr. 3, en opnieuw passen (beide schoenen) en weer twijfel. Maat 44,5 is misschien net te klein en ga ik spijt van krijgen. Maat 45 misschien net te groot. Is er geen maat 44,75? Nee, helaas. Dan maar voor de zekerheid maat 45, gewoon mijn eigen maat (wat ik altijd heb…..).

Bij de training in de avond direct uiteraard de nieuwe schoenen aan en het gaat heerlijk. Kortom, een les. Als je weet welke maat je hebt, blijf er dan bij. Scheelt een hoop heen en weer gerij!

Share

Post navigation