Meivakantie: Koningsdag, een kapotte tand, raam en telefoon

“Dat kost 150 euro meneer, zo’n nieuw LED scherm voor je telefoon. Het is een lelijke barst namelijk en je hele scherm is beschadigd.”

Had ik mijn telefoon maar goed moeten vast houden op het moment dat ik nog even aan het einde van de vakantie een selfie van mijn vrouw en ik in de zon wilde maken. Past, boem en zo op de stenen. Kapot. En de week begon nog wel zo leuk. Lekker meivakantie en even geen hockey. Een weekje weg, naar de Achterhoek, met vrouw en kinderen. Fietsen mee en heerlijk genieten van rust en ruimte. Het begon met Koningsdag in Arnhem. Wat een gave stad en veel bandjes. Van house, piratenfestival tot jazz en relax. De hele stad vol met podia en onder het genot van een hapje en drankje was het heerlijk vertoeven. Helemaal eenmaal weer “thuis” met het zonnetje en op een stoeltje in een tuin zo groot als een hockeyveld met een biertje in je hand (terwijl de kinderen ergens op het terrein rondrennen). Wat een top begin van de vakantie.

De dagen daarna was het weer wat minder (veel regen), dus op naar Duitsland om de stad in te gaan, naar een rommelmarkt en wat doe je verder in de regen….. naar de film. De nieuwste van Avengers. Lekker wat snoep voor onder de film en zitten maar. Daar ging het mis. Ik zat heerlijk op mijn dropjes te kauwen en opeens merk ik wat hards in 1 van de dropjes. Een steentje? Nee, een stukje tand! Afgebroken. Gelukkig niet direct een zenuw bloot, dus het ging wel en na de vakantie maar naar de tandarts. De rest van de vakantie maar met de andere kant kauwen.

20180501_133729

Na regen komt zonneschijn en ook bij ons. We konden naar buiten, de tuin in en lekker fietsen (hockeyvader had zijn racefiets meegenomen om over de Achterhoekse weggetjes te racen). Zoals gezegd was de tuin enorm groot, waar de kinderen heerlijk in konden banjeren. Ik zat net heerlijk in de zon, hoor ik ineens glas breken. Ik ren om het huis en zie mijn oudste zoon met een glazen deur in zijn hand van de net nieuwe tuinkas. Een raampje kapot! “We wilden alleen maar even binnen kijken”…….. Grrrrr. Zo’n grote tuin en dan moeten ze precies daar zijn? Dus maar op zoek naar een glasboer in de buurt om het glas te vervangen.

20180503_172017

Los van een theekopje verliep de rest van de week rustig gelukkig. Tot dus de laatste middag. Nog even lekker in de zon en samen op de foto. Gevolg barst in je scherm en vervangen kost 150 euro. Laat maar, ik doe er wel een plakbandje over. Lekker zo’n weekje weg, maar het loopt toch al snel in de kosten……

Share

Post navigation