Hockeyvader wordt wasvader

‘Papa, waar zijn mijn hockeysokken?” Ik denk dat die nog in de was zitten, net zoals de rest van alle sportkleding. En als ze daar niet zijn, liggen ze onder je bed.

Volle wasmanden

Het is leuk om sportende kinderen te hebben en het is nog leuker dat je als hockeyvader daar betrokken bij bent, maar het houdt inmiddels wel in dat er elke dag van de week iemand op het veld staat om te trainen, training te geven of voor een wedstrijd. Gevolg is volle wasmanden. Gym op school, dagelijks training op het veld en in het weekend wedstrijden. Kortom, er gaan hier hele dozijnen sportsokken, broekjes en shirt wekelijks in de was. Het lijkt wel of hier een heel elftal woont.

Broek nog in de tas, sokken onder het bed

Op zich niet erg als alles gewoon in de was zou zitten, maar als je kinderen in de leeftijd van 10 – 13 jaar hebt is dat nog wel eens een aandachtspunt. Daarom lopen hier regelmatig chagrijnige tieners door het huis omdat ze hun spullen niet kunnen vinden. Nog een broekje in de tas, sokken onder het bed of ergens anders in de kamer, een trui in de schuur en waar zijn trainingsbroek is gebleven is helemaal een raadsel (gisteren had ik hem nog…..). Als alles dan gevonden is, dan is het nog een hele klus om de wasmand te vinden en alles daar in te doen. ‘Waar staat de wasmand eigenlijk?’ Nou, al jaren op dezelfde plek…..

Opvouwen – in de kast leggen machine

Gelukkig hebben we een wasstraat in de schuur staan, dus als alles in de wasmand gedaan is, kan het rechtstreeks door de wasstraat. Wasmand – wasmachine – droger……wasmand – wasmachine – droger…… en nog een keer door de wasstraat. Die draait overuren. De wasstraat is eigenlijk de hele dag bezet. Die apparaten doen gelukkig het werk, maar het vervelende is dat het ook een keer uit de wasstraat komt en de kast in moet. Waarom hebben ze geen opvouwmachine? Dat zou pas handig zijn. Of een opvouw-in de kast leggen –machine. Misschien kan die machine ook dan worden ingezet als – was in de wasmand doen – machine. En dan ben je alles aan het opvouwen en dan kom je keer op keer tot de conclusie dat 90% van de kinderen is. Eigenlijk heeft opvouwen helemaal geen zin meer, want ze doen het toch weer meteen aan.

Als je die dagelijkse wasberg ziet vraag je je af hoe men dat vroeger dan deed. Hoe kan je dit allemaal doen, zonder al die apparaten? Of waste men vroeger dan niet? Nou ja, nu geen tijd om over na te denken, want de volgende was moet er al weer in.

 

Share
,

Post navigation