Kommetje oefenen (3 vs 2 aanvallen)

Hierbij nog een voorbeeld van een oefening, het kommetje. Inmiddels oefenen we dit al meer dan een half jaar en er komt schot in. De bal begint op linksachter. Deze speelt hem breed naar de rechtsachter. Daarna gaat de bal naar de rechtsmidden en die probeert de bal rechtdoor naar de rechterspits te spelen. Dan wordt het een 3 tegen 2 aanval.

Zie voorbeeld op een half veld.

Geel: Nr 1 speelt de bal breed naar nr 2, die open draait en naar de zijkant speelt (nr.3). Eenmaal op de rechterkant wordt het direct een 3 (aanvallers nr. 2, 3, 4) tegen 2 (verdedigers = rood) NB. nr 1 van geel doet dus niet mee met de aanval. De spits nr. 4 mag zich overal aanbieden, maar wenselijk is dat hij naar de zijkant loopt zodat de aanval via de rechterkant loopt. De aanvallers scoren in een doel op de zijlijn/ achterlijn. Als de verdedigers de bal afpakken kunnen zij scoren door de bal te spelen tussen de pylonen waar 2 en 3 staan. Alle gelen draaien achter hun bal aan en dan kunnen de volgende. Kijk naar het filmpje als voorbeeld. Veel succes.

kommetje

 

Share
, ,

Post navigation