Hockeyvader naar hogere temperaturen

Pffffffff, 28 graden en typisch Hollandse warmte. Lekker benauwd. Als je stil zit zweet je al, maar er moet nog getraind worden vanmiddag. Ik zie mijn jongste zoon met een rode kop in de schaduw zitten en me aankijken met zo’n blik van “moet dan nou?” Via Facebook krijgen we de oproep dat iedereen een waterbidon mee moet nemen, want het is warm. Joh. Gaande weg de middag blijft het bijzonder stil op de groepsapp. Normaal gesproken klingelt de telefoon regelmatig met af berichten als het zo warm is (omdat iedereen in het zwembad zit), maar nu niet.

Om 17.00 uur is het zover. Ondanks einde middag, nog steeds 287 graden (en het zonnetje brandt lekker). Op het veld is het altijd nog 2 a 3 graden warmer, dus lekkerrrrrr. Op de club zie ik dat bijna iedereen aanwezig is, met bidons in de hand. Goed voorbereidt dus. Ik ben er met mijn oudste zoon om een balletje te slaan, maar na 10 minuten is het al waterdrinktijd. Ik zie het hele team van het trainingsveld af rennen, op naar de kraan. Hier begint het al. De eerste gooit voorzichtig met water, maar de trainer heef het goed in de hand en binnen 5 minuten is iedereen terug op het veld. Ik zit inmiddels met mijn oudste zoon in de kleedkamer even uit te blazen, want daar is het lekker koel. Na 20 minuten is de volgende waterpauze. Hoofden gaan onder de kraan, waterbidons worden meer en meer gebruikt om water naar elkaar te gooien, maar het gaat nog steeds goed. Inmiddels zijn mijn oudste zoon en ik er even mee gestopt, het is te warm op het veld.

En dan na 40 minuten, bij de volgende waterpauze, gaat het hek van de dam. Water gooien, emmers worden gevuld, andere teams doen mee. Het is 1 grote waterbende. Mijn oudste zoon doet ook mee en iedereen is na enige tijd helemaal doorweekt. Ook de trainers zijn de klos, uiteraard, maar dat mag de pret  niet drukken.

Om 18.00 uur is de training klaar. Alsof hij gezwommen heeft klimt mijn zoontje (en oudste ook trouwens) in de auto. “Dit was de leukste training ooit!” roept hij hard. Zo zie je maar weer, wat een beetje water, zon en lekkere temperatuur kan doen. Heerlijk, de zomer is begonnen.

 

 

Share

Post navigation