Ik geloof buienrader niet meer

Ik word er gek van. Elke training, en dat is minimaal 3 keer in de week, als ik op het veld staan krijg ik een bui over me heen. Grote druppels, kleine druppels, een stortbui, miezerig, een wolkbreuk, hagel, een buitje en zelfs natte sneeuw. Het lijkt wel geen toeval meer. En niet alleen op de avonden, maar zelfs in het weekend bij de wedstrijden houden we het niet droog, maar dan sta ik als coach lekker in de dug-out.

Turen op Buienradar of andere weervoorspellers

Het vervelende is dat je ook nergens meer vanuit kan gaan. Ik tuur me gek op Buienrader.nl of andere weervoorspellers, maar niks lijkt meer te kloppen. Geven ze aan dat het droog blijft, dan krijg je een bui over je heen en heb je de verkeerde jas aan of geen paraplu mee. Wordt er regen voorspeld, dan sta je warm in het zonnetje met je regenjas aan. Ik geloof ze niet meer.

Piet Paulusma

Waar is “good old” Piet Paulusma gebleven? ‘Het kan morgen hier en daar regenen en we plakken in de middag het zonnetje erbij.’ Kijk, daar had je tenminste nog wat aan. Hier en daar, dat houdt dus  in “daar en hier”. Kortom, ook hier dus. De regenspullen kunnen dus mee en de zonnebril gaat op. Je wist tenminste dat je wat regen en zon kon verwachten en als het dan als volledig droog bleef, viel het altijd mee. Lekker toch!

Welke zonnebrandfactor moet ik gebruiken?

Nee, nu zit je te turen naar Buienrader.nl  ‘Gaat die wolk nu wel of niet om 15.43 uur over ons heen of blijft het nu net droog?’ Je kan inzoomen, maar dan wordt grijs ineens lichtgrijs en is dat nu dat het net langs je heen trekt of krijg je nog een paar druppels? Ik weet het niet meer. Maar wat ik wel weet is dat ik nu al weken nat wordt op het veld, elke avond weer. Inmiddels trek ik mijn waterdichte jas en broek altijd maar aan, muts op en handschoenen aan. De ene avond sta ik te zweten van de hitte en de andere avond is het precies goed. Maar nat wordt ik niet meer. Gelukkig is de watermaand November voorbij en komt het zaalhockeyseizoen er aan. Lekker makkelijk, altijd droog en tussen de 15 en 20 graden in zo’n hal. Het lastige komt weer in maart als we weer naar buiten gaan, alleen is dan niet de vraag of je nat wordt, maar welke zonnebrandfactor je moet gebruiken. Dat probleem valt te overzien.

Share

Post navigation