Te laat bij de wedstrijd door een oerwoud aan omleidingen en wegopbrekingen

Hoe laat spelen we? Om 14.15 uur, nu is het 13.45 uur. Mooi, we zijn er bijna dus zijn we keurig op tijd. Daar rechtsaf en de brug over en we zijn er. Hé, de brug is afgesloten. Grrr, omleiding…

‘De A9 is afgesloten’, werd er al geroepen bij het verzamelen op de club voordat we naar Bennebroek moesten. Jaja, dat zal wel. Er werden nog wat teksten heen en weer geroepen over afsluitingen etc. Hup instappen en rijden, anders komen we te laat. Wij waren keurig op tijd en de TomTom gaf aan dat we rond 13.45 uur zouden aankomen. Keurig op tijd, zodat we een half uur hadden om voor te bereiden. Dat liep dus even anders.

Omleiding route W, B, T of R?

De omleiding stuurde ons langs het kanaal richting Beinsdorp, 7 km verderop. Daar konden we pas de volgende brug over. Eenmaal in Beinsdorp stonden er wel 5 aanduidingen m.b.t. alternatieve routes. Hoe komen wij nu weer in Bennebroek? Moesten wij nu B, W, T of route R volgen? Geen idee. We besluiten om route W te volgen. Volgens de TomTom is dat ook de snelste route om weer helemaal terug naar Bennebroek te rijden, maar helaas. Na 2 km staan we voor een afgesloten weg en moeten we omdraaien. Route T dan maar. Die leidt ons weer terug en geeft aan dat we richting Haarlem moeten, maar al snel krijgen we door dat dat niet de goede weg is, omdat we dan helemaal buitenom via de A44 en A5 gestuurd worden. Route B dan maar, en dat lijkt er meer op.

Hobbels en kuilen

Via kleine tussendoor weggetjes, heel veel hobbels en kuilen komen we in de buurt. De route geeft aan naar links, maar wij zijn eigenwijs (mede omdat we op de kaart van de TomTom zien waar we heen moeten). We slaan rechts af een nog smaller weggetje in. Weer hobbel de bobbel, maar we gaan wel de goede richting in. Verwachte tijd van aankomst is inmiddels versprongen van 13.45 naar 14.00 uur. We hebben nog een kwartiertje dus. Dan gaat het weer mis en worden we weer de andere kant op gestuurd, omdat er weer een weg is afgesloten. Terug naar route B en we slingeren steeds verder weg van ons doel. Links, rechts en tussendoor. Aankomsttijd is nu inmiddels 14.10 uur. Dat wordt krap. Via via komen we dan toch in de buurt en dan zijn we er bijna. Hé, ook hier weer een afsluiten. Maar hoe kom je dan bij de club? We negeren het bord en rijden er langs. Dwars door een woonwijk en dan herkennen we het. We zijn er 14.14 uur. Nog 1 minuut voordat de wedstrijd begint.

Wagenziek

Jongens, snel er uit en rennen maar naar het veld. Ik kijk achterom en zie 3 witte koppies op de achterbank. Misselijk (wagenziek) door het hobbelen, draaien en keren. Frisse lucht doet goed, maar even rennen niet. Om 14.16 komen we op het veld. Gelukkig is de rest er al wel en is de wedstrijd al gestart (met 10 man). Hup, de minst misselijke snel het veld in, de andere even op de bank bijkomen. Uiteindelijk een leuk potje, maar wel in de regen helaas. De jongens hebben het ijskoud gekregen. Na de wedstrijd snel naar huis. TomTom aan en die leidt ons een hele andere kant op dat we heen zijn gekomen en in een half uurtje zijn we thuis. Lekker, dan had de TomTom ons niet zo ook heen kunnen sturen?

Share

Post navigation