Marktplaats schoenen?

‘Tjonge, het was niet je beste wedstrijd vandaag zeg’. ‘Gewonnen, maar je was een beetje sloom’. Ik krijg een kwade blik van mijn zoon en hij loopt mopperend weg. Beginnende puber, dus iets tegen hem zeggen moet met fluwelen handschoenen .. :-). Eenmaal thuis komt het hoge woord er uit. Het ging niet echt lekker, vond hij. Ik vraag waar het aan ligt en hij zegt direct dat zijn tenen pijn doen. Nee he, schoenen te klein? Hoe kan dat nou, want deze schoenen die hij nu heeft, hebben we in september gekocht. Ik kijk nog een keer en moet zelf ook wel concluderen dat hij wel hard groeit, dus op zich zou het wel kunnen. Snel even zijn voeten opmeten. Maat 42-43. Ik kijk naar zijn huidige schoenen, maat 41, dus dat klopt dan ook wel. Tjonge, 12 jaar oud en hij kan al bijna mijn schoenen aan. Hoe groot gaat hij wel niet worden. 3 meter en maat 62?

Maar ja, dan komt nu het grote dilemma. Het is april en ze spelen nog maar 4 wedstrijden tot de zomerstop. Je kan er vanuit gaan dat daarna in september hij weer gegroeid is en wederom nieuwe schoenen moet hebben voor het nieuwe seizoen. Kortom, nu nieuwe schoenen is dus een beetje zonde. Enthousiast ga ik maar eerst eens op marktplaats kijken. Toen ze klein waren deed ik veelvuldig hier goede zaken en kocht bijna nieuwe schoenen voor weinig. Kortom, dat gaat wel lukken. Het enige is de tijdsdruk, want op maandag heeft hij alweer training. Ik zie meerdere paren staan, zo ook bijvoorbeeld een paar Adidas schoenen. “Gekocht, maar geblesseerd geraakt en gestopt met hockeyen”. Dat had ik zelf kunnen zijn (nu na mijn knieoperatie). Ze staan voor 75 euro te koop en ik bied 50. Helaas, dat gaat hem niet worden, want de verkoper wil er echt 75 euro voor hebben. Ah, nog een paar, nu dia’s. Deze zijn minder nieuw, maar nog goed genoeg. De verkoper wil er toch nog 50 euro voor hebben. Wel wat veel. Die Grays dan? Hmmm, die zien er niet echt goed uit. Nog een paar dita’s, maar dat zijn volgens mijn zoon “ouderwetse” dus die doet hij niet aan. Helaas staat er verder weinig op. Ik zoek onder “hockeyschoenen 43, hockey schoenen 43, hockey 43, etc.” maar er is weinig. Een maatje groter dan? Ook niet veel. Dan toch maar even nieuwe kijken?????

Er is hier net een nieuwe Decathlon geopend. Misschien hebben die wat goedkopere hockeyschoenen? Even online kijken en ik vind het niet direct. Uiteindelijk vind ik hockeyschoenen en die zijn toch ook nog 70 euro (de goedkoopste). Weet je wat, we gaan eerst wel even bij de sportwinkel in het dorp kijken.

Op maandagmiddag rijden we er samen heen. Eenmaal in de winkel is mijn eerst opmerking dat ik op zoek ben naar goedkope hockeyschoenen omdat hij in september waarschijnlijk toch weer nieuwe moet hebben. Dan worden het weer asics (zijn het beste, maar ook het duurst). Het worden uiteindelijk een paar dita’s, maat 43,5. Ze zitten lekker, zien er cool uit (zeer belangrijk bij een 12-jarige) en ze zijn niet zo duur (60 euro). Kortom, hier kan hij de komende wedstrijden lekker op rennen. In september zien we dan wel weer verder. Wie weet redt hij het hier op tot in november 🙂

 

 

Share

Post navigation