Zondagochtend 9 uur; puppy-tijd met een herenteam

Zondagochtend en de wekker gaat al om 7.30 uur. Waarom zo vroeg? Puppytraining? Hockeyschool? F-jes? Ja, dat had allemaal gekund, maar dan meer dan 10 jaar geleden. Nu is het voor Jong Heren 2, jongens van 18+ jaar die op een puppytijd op zondag spelen en ik mag ze coachen……

De dagen hiervoor ging er al van alles via de groeps-app rond, met name of het tijdstip niet aangepast kon worden aangezien de heren op zaterdagavond willen stappen uiteraard. En toen kwam er sneeuw en werden de wedstrijden op zaterdag afgelast. De groeps-app ontplofte met vooral berichtjes met “hoop” op afgelasten van de wedstrijd op zondag, maar het zonnetje einde middag op zaterdag gooide roet in het eten en de sneeuw verdween spreekwoordelijk voor de zon.

Mijn eigen wedstrijd, de oude mannen van Hockeyvader, werd wel afgelast (wegens te kort aan mannen), maar de jonge mannen moesten gewoon aan de bak op zondagochtend. En zowaar was iedereen er keurig, niet allemaal even goed op tijd, maar wel aanwezig. ’s Avonds een man, ’s ochtends een man, toch….? Her en der wat bleke koppies, maar eenmaal aanwezig toch enthousiast aan de slag. En dat gold ook voor de tegenstander.

Het was grauw, miezerig en wind, maar in het veld zag ik gaande weg de bleke koppies kleur krijgen, glimlachen verschijnen en enthousiasme groeien. Langs de kant was het koud en nat, maar in het veld genoten alle jonge kerels toch wel erg. Het was dan ook de 1e wedstrijd weer na een lange winterstop en dus toch wel lekker (ook al was het zo vroeg). Een lekker potje, met over en weer kansen met uiteindelijk 3-1 winst.

Zo vroeg spelen heeft toch ook wel zijn nadelen zoals bijvoorbeeld dat de club leeg is en na de wedstrijd is iedereen snel naar huis. Voordeel wel is dat je nog een hele lange dag daarna hebt. Het is net zoals vroeger toen ze nog puppy’s waren, alleen was dat op zaterdag. En dat was ook niks. Verzamelen om 7.30 uur om vervolgens 45 minuten te moeten rijden naar een andere club om 2 x 15 minuten te spelen. Ik was zo blij dat we op een gegeven moment daarvan af waren…..niet dus. Ben benieuwd naar de volgende speeltijden.

Share

Post navigation