De R zit in Hockeyvader…

Zaterdagochtend en het is prachtig weer. Ik sta met plezier op de hockeyclub in het zonnetje te kijken naar de jeugd. Jas open, kopje koffie en ik hoor de vogeltjes in de lucht. In het zonnetje zie ik mezelf lekker op het terras zitten na een wedstrijd, spelen in korte mouwen zonder thermoshirt en na afloop met een rode boei thuis wegdoezelen op de bank. Het voorjaar komt er aan.

Koude handen door koud biertje

Zondagochtend en het is grijs, waterkoud en miezerig. Gaf de thermometer gisteren nog 14 graden aan, nu sta je te blauwbekken langs de lijn. Kijkend bij Dames 1 trek ik de rits van mijn jas nog wat hoger, handen in de mouwen en als we zo zelf gaan hockeyen toch het thermoshirt maar aan. Na de wedstrijd koude handen van het glas bier wat je vast hebt, een lange nazit is er ook niet op deze manier en op de fiets naar huis wordt je toch wel nat van die miezer regen.  

Het is maart en zoals het gezegde al aangeeft; de R zit in HockeyvadeR. Dit is de maand van een volle sporttas. Alles mee, van korte mouwen, lange mouwen, trainingspak, trui tot een jas. De ene keer heb je alles aan, de andere keer zweet je je een ongeluk en is het te warm. En dat geldt niet alleen voor de sporters zelf, maar wat dacht je van de toeschouwers. Trouw staan ouders langs de kant, de ene keer heerlijk in het voorjaarszonnetje en de andere keer te bevriezen.

20 graden al in Zuid Europa

Hoe anders is het in Zuid Europa als ik zit te kijken naar Milaan-San Remo (wielrennen), waar Mathieu van der Poel wint. Sporters en toeschouwers in korte mouwen, zonnetje en een kleine 20 graden. Heerlijk. Was dat maar hier en dat denkend trek ik mijn dikke jas maar weer aan en ga de hond uitlaten. Nog even volhouden, het wordt vast wel een keertje voorjaar.

Share

Post navigation