Koukleumen in het clubhuis en sporthal

13 graden geeft de thermometer aan in het clubhuis. Er staat een vergadering gepland voor vanavond, dus ik stuur nog maar even via Whatsapp rond dat iedereen dikke truien en jassen moet aandoen. Kaarsjes aan en volledig ingepakt zitten we een uurtje, maar je krijgt het toch koud. Thuis staat hij ook een graadje lager op 18 graden en daar wen je wel aan, maar 13 graden is toch wel fris. Het is niet anders, we moeten energie besparen.

Bibberen bij zaalhockey

Op advies van de gemeenten staat de verwarming ook in de sporthallen uit, is de douche niet warm en moeten alle deuren dicht. Heel goed om energie te besparen, dus zit ik als toeschouwer te kijken bij zaalhockey van mijn zoon met handschoenen aan en muts op. En uiteraard een dikke jas, maar dat is tegenwoordig heel normaal om met je jas aan binnen te zitten. Gelukkig waait het niet in de sporthal. Dat is voor alle ouders die langs de lijn staan bij de diverse midwintercompetities wel anders. Nat en koud en vroeger kon je dan na een wedstrijd lekker opwarmen in de kantine of clubhuis. Maar dat opwarmen binnen is er niet meer bij, behalve in de auto op de terugweg als de verwarming op 10 staat.

Nog even volhouden tot de lente

Nogmaals we wennen er wel aan en we moeten wel, want het positieve is dat we met z’n allen 25% minder energie verbruiken. Helaas zien we dit nog niet terug in de energierekeningen en voor sportverenigingen is dit wel een probleem want die zijn fors. Verlichtingen op velden voor trainingen in de avond, sporthallen, zwembaden, etc. Dus de verwarming blijft uit, we moeten koud douchen, lampen uit en deuren dicht. Nog even volhouden met z’n allen en op naar warme tijden. Ik kan niet wachten op de lente.

Share

Post navigation