Hockeyvader als action-hero filmheld

‘Kijk, Star-Lord gaat nu proberen Thanos te pakken. Nee, dat is Captain America en die hoort bij de Avengers, “Groot” hoort daar niet bij, die hoort weer bij Guardians of the…’ Ik kijk en weet niet meer wie bij wie hoort. Wie zijn nu de slechteriken en wie de goede? ‘Die moet Black Panther nu helpen en Iron Man wint altijd’ Zo legt mijn zoontje alles uit, terwijl de ene actieheld na de andere voorbij komt, schietend en al.

Zaal 1 is leeg

U begrijpt het al, ik ben naar de nieuwe Avengers film geweest. Het is meivakantie en dus wordt er niet gehockeyd. Wat ga je dan doen met je kinderen? Een heleboel en natuurlijk naar de film. Wij waren in de Achterhoek een weekje op vakantie en dus naar de film in Doetinchem. Leuke plaats, maar als de kassamedewerker (een jongen van een jaar of 16) bij het kopen van de tickets vraagt waar wij vandaan komen, begint hij zelf een hele tirade over Doetinchem en hoe leuk onze regio is. ‘Hier is niks te doen’ komt het op neer. ‘Nou’, vertel ik hem, ‘dat is bij ons in het westen hetzelfde en het is hier toch leuk?’ Hij kijkt me aan als of ik gek ben. We lopen snel weg en komen in een super grote, nieuwe, bioscoop van VUE. Prachtig, met veel zalen. Wij moeten naar zaal 1. Die is leeg, dus ik kijk nog een keer maar jawel we moeten daar echt zijn. We gaan maar zitten, in heerlijke stoelen waar mijn beide jongens al heerlijk in wegzakken. Het wordt dus een “thuis-bioscoop” of privé voorstelling. Ineens hoor ik gekuch en ik kijk rond en zie nog een gezin, helemaal aan de andere kant van de zaal, ook weggezakt in de grote luxe stoelen. We zijn dus niet alleen.

Snap nu waarom mijn vrouw niet mee wilde

Het is een 3D film, dus brillen op en voordat ik het weet vliegen brokstukken op me af, vliegtuigen langs me hoofd en rijden auto’s dwars door de zaal. Geweldig, maar wel vermoeiend. Het verhaal van de film snap ik niet echt, maar ik heb alle voorgaande Marvel films dan ook niet gezien. Mijn zoons wel, dus die vertellen me precies wie wie is, wat ze doen en waar ze zijn. Handig. Kort gezegd gaat het om een “bad guy” (Thanos) die het hele universum wil redden door de halve mensheid (en andere levende wezens) te vermoorden. De Avengers moeten dat tegenhouden. Dit gaat met heel veel vechten, magie, trics en veel special effects. 2 uur razende actie komt voorbij, zonder een moment rust. Nou, dat is niet waar, want er is een pauze. In de pauze snap ik waarom mijn vrouw liever niet mee ging…. na de pauze gaat het in hetzelfde tempo door.

Volgend jaar meivakantie

Na 2 uur staan we teleurgesteld buiten. Wat blijkt, er komt een Avengers, Infinity Wars II in 2019. Dit was deel I en het is een open einde. We hebben dus 2 uur lang naar knokken zitten kijken en weten nu nog niks. Vooral mijn jongste zoon kan er niet over uit. ‘Hoe kan dit nu?’ Eenmaal thuis krijgt mijn vrouw alsnog de hele versie van de film te horen van mijn zoons, en dat is een stuk lastiger te begrijpen als je de film niet gezien hebt. ‘Je kan dus de volgende keer beter maar mee gaan’,  fluister ik tegen mijn vrouw. De rest van de week gaat het maar over 1 ding, de Avengers. Leuk en dus was het het geld waard om er heen te gaan. Gelukkig duurt het nog 1 jaar tot de volgende film uit komt. Volgend jaar meivakantie……

Share
,

Post navigation