Even weer met beide voeten op de grond

We zijn 3 minuten bezig en we staan al met 2-0 achter. Dat gaat lekker zo! En dan even terugdenkend aan de teksten van de jongens in de kleedkamer vooraf (we gaan makkelijk winnen, 10-0, etc. etc.). Die vlieger gaat dus niet meer op. Na een minuut 10 krijgen wij de eerste kans en wordt het spel beter en krijgen wij de overhand. Helaas veel kansen en weinig doelpunten met als eindstand 4-2 verlies.

Trainen hoeft niet meer, want we winnen toch wel

Onze eerst verliespunten dit jaar. Alles nog gewonnen en nog makkelijk ook. Dan gaat het vanzelf met als gevolg de klad er een beetje in. Minder trainen, de wedstrijden op routine en het maakt niet uit wat je doet, want je wint toch wel. Nou, niet dus. En als het dan tegenzit, dan gaat het ook helemaal niet meer. En dat was dan ook nu het geval. Tegen onszelf vechten, geen enkele lijn meer en afspraken werden niet nageleefd. En achteraf was het niet zo dat de tegenstander zo goed was maar dat wij het volledig aan ons zelf te danken hadden.

En dat is prima! Want een beetje nederigheid is goed en zorgt ervoor dat je met beide benen weer even op de grond komt te staan. Een verliespotje kan heel verhelderend zijn. Waar bijvoorbeeld de trainingsopkomst de afgelopen weken drastisch daalde, staat nu ineens iedereen weer gemotiveerd aan op het veld. Waar gezapigheid de boventoon voerde, wordt er nu vol met vuur aan een wedstrijd begonnen. En ondanks dat we nog met genoeg punten voor staan, is de passie om te willen winnen en kampioen te worden helemaal terug.

Als kleine jongetjes gemotiveerd tot op het bot

Zelfs bij puberende jongens van 17 a 18 jaar. Als kleine jongetjes zitten ze in de dug-out en luisteren ze naar de tactiek en hoe we het gaan doen. Serieuze koppies, enthousiast en met 100% energie. En dat voor een JA2, dus niet eens een selectieteam. Kortom, verliezen is helemaal niet zo erg en hoort er gewoon bij. En soms is het zelfs even goed, want het opent ogen en zorgt voor verbinding. Gaat het te makkelijk, dan doet de helft niet meer mee en is bezig met andere dingen. Nu staat er weer een team die het samen moet doen, want dat is toch wel de conclusie. Nog 5 potjes en dan hopelijk kampioen. Zou wel leuk zijn!

Share

Post navigation