Alvast vakantieplannen…kamperen?

Ik stoot mijn hoofd tegen de ingang van de caravandeur als ik naar buiten stap, struikel over een scheerlijn en zodra ik onder de luifel stap krijg ik een plens water over mee, wat opgehoopt in die luifel zat na een regenbui.

Wat is kamperen toch leuk! Maar waarom doen we dit toch elk jaar? Je staat met z’n allen op een veldje dicht op elkaar, op je knieën je tentje inkruipen, koken op 1 pitje en het toilet is ver weg in een gezamenlijk gebouw. En dat terwijl je thuis alles hebt. Grote keuken, lekkere warme douche en geen last van elkaar.

Toch trekken we er elk jaar er op uit. Het afgelopen jaar is de verkoop van tenten, caravans en campers zelfs explosief gestegen. Ook ik sta al weer te trappelen om de caravan aan te haken. Juist het feit dat je primitief bezig bent, niet alle luxe hebt en vooral de hele dag buiten bent maakt het zo leuk. En niet alleen als het zonnetje schijnt. Wij hebben op campings gestaan in Zweden in stromende regen, 10 graden en toch de hele dag buiten. Een lekker biertje als je voor je caravan zit onder de luifel maakt een hele dag goed.

En dan heb je uiteraard nog badminton, tafeltennis, jeu de boulles en nog veel meer van die activiteiten die je nooit doet behalve op een camping. In de avond een spelletje en een boekje lezen. Weg van de WIFI, games, laptops en mobiele telefoons. Het grappige is dat je dan tot de conclusie komt dat je dat helemaal niet nodig hebt (wat helaas thuis heel snel weer vergeten is).

Kortom, trek er deze zomer op uit met een tent, caravan of camper. Geniet van het buiten-zijn, kook op 1 pitje, probeer je maar eens om te kleden in een één-persoons-tentje, sta onder die koude douche met je haren in het sop terwijl je douchemuntje op is, graaf een geultje voor het regenwater, lig op een langzaam leeglopend slaapmatje, sla een tentharing krom op een rots-ondergrond, sla een shuttle of pingpongballetje en hang je natte handdoek aan de waslijn in de regen. Maar vooral: geniet ervan!

Share

Post navigation