Je zal maar 15 jaar zijn

Bent u een rij-ouder of bent u coach van het team? Dan eerst registreren bij de poort en rechts aanhouden bij de dranghekken. Als vee worden we als team door een slurf dranghekken geleid naar het veld. Alsof we koeien zijn die de wei in mogen. Je krijgt nog net geen tag in je oor.

Z.s.m. het terrein verlaten

Ik weet dat dit het protocol van de Overheid is, maar het doet wel een beetje gek aan. Je mag hockeyen maar na de wedstrijd moet je z.s.m. het terrein verlaten. Geen kopje koffie of drankje na de wedstrijd. Clubhuizen zijn dicht en toeschouwers zijn niet toegestaan, maar ouders die rijden mogen gelukkig wel het terrein op. Lege sportterreinen en dan regent het ook nog. Treurig!

Eerste kus

Het is de wereld van nu, maar als je 15/16 jaar bent moet het wel heel raar zijn. Op die leeftijd staat de wereld voor je open en is alles wat met gezondheid, ziek zijn en “doodgaan” te maken heeft heel ver weg. Geen eindexamenfeestjes, geen eerste “stapavonturen”, geen eerst kus, niet “hangen” met elkaar en nu zelfs op school een mondkapje op. De reden van dit laatste is om de leraren te beschermen, wat overigens terecht is. Maar wordt er ook nagedacht over de 15/16 jarigen? Je ben jong en je wilt wat, maar niet zo’n mondkapje. “Het is maar tijdelijk”, maar voor die leeftijd is dit een gek jaar die ze niet meer terugkrijgen.

Hockeyvader leeft met alle leeftijden mee, maar breekt hierbij een lans voor de jeugd tot een jaar of 16 die overal tussenin valt. Laat ze nog kind of puber zijn. Gelukkig mogen ze nog wel hockeyen waar ze dan ook lekker hun energie kwijt kunnen, ook al was dat tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag niet te zien……

Share

Post navigation