Is nieuwjaar een nieuw jaar?

Gelukkig nieuwjaar, beste wensen, happy new year, etc. etc. We hebben het elkaar allemaal weer toegewenst, maar is “nieuwjaar” wel echt een nieuw? Ik bedoel wat is er nu precies nieuw in 2022? Mogen we nu in 2022 ineens sporten na 17.00 uur i.p.v. tot 17.00 uur? 15 meter afstand i.p.v. 1.5 meter? Click & Collect winkelen is verboden, alleen nog in de winkel zelf shoppen? En scholen zijn 24 per dag open i.p.v. gesloten? Er verandert toch niks, dus echt nieuw is het nieuwe jaar niet.

Dat geldt ook voor hockey. Zaalhockey doen we nog steeds in 2022 in een zaal. Veldhockey is niet in eens verplaatst naar het strand en het de bal is geen puck geworden. Dus eigenlijk is het niet zo nieuw. Of toch wel?

Nieuw voor 2022 is dat er een nieuw veld bij hockey gaat komen. Nieuw is dat er stappen gemaakt gaan worden m.b.t. een extra sporthal in Heiloo. Nieuw is dat er samenwerkingen zijn met andere clubs om ons heen (zo nieuw is dat ook weer niet, maar ja…). Nieuw is dat we nieuwe vormen van hockey kunnen verwelkomen, bijvoorbeeld 7 tegen 7. Nieuw is we ook in 2022 nieuwe vrijwilligers zoeken om de vereniging te helpen. Nieuw is dat puppy-hockey vanaf 4 jaar ook dit jaar er weer is (wegens succes vernieuwd). Nieuw is dat we hopelijk in 2022 weer een normaal sportjaar tegemoet kunnen zien.

Kortom, genoeg nieuws op hockeygebied. En dat geldt ook voor alle andere sportverenigingen. Allemaal nieuwe ontwikkelingen en activiteiten. Vraag er naar bij je eigen sportclub en geniet van het nieuwe sportjaar.

Share

Post navigation