Sneeuw! Hockey is afgelast, maar wat moeten we nu doen dan?

‘Geen sneeuwballen op mij gooien’,  roep ik nog ellendig naar 1 van mijn kinderen. Zij zijn lekker bezig terwijl ik uit alle macht de auto sneeuwvrij probeer te krijgen. “Boem”, weer een sneeuwbal op mij en de auto. Lekker dan.

20171210_145704

Daar zit je dan. Vorige week de laatste wedstrijden op het veld afgelast en dit weekend voor het eerst de zaal in. Echter, Nederland wordt geteisterd door de sneeuw dit weekend, dus de KNHB heeft alle wedstrijden afgelast (zodat je niet de weg op hoeft). Op zich prima, maar wat moet je nu dan doen?

Op zaterdag ligt er bij de kust nog niet veel sneeuw, dus ik ga van pure ellende de tuin in om de heg te snoeien. De buurvrouw had dit gevraagd en het groeit ook hard over de schutting, dus aan de slag maar. Ik weet wel leukere dingen, maar je bent wel lekker buiten. Na ongeveer 2 uurtjes ben ik klaar. Wat nu? De TV maar aan en op de ARD (Duitsland) is skispringen en biathlon. Dat is wel leuk. Het wordt al donker, dus morgen maar weer verder.

Op zondag begint het pas echt wit te worden. Eerst wat nattige sneeuw, maar al snel echt wit. De jongens willen naar buiten, maar ja niet met je gewone schoenen natuurlijk. Ik ga dus eerst de schuur in op zoek naar de snowboots. Gevonden. ‘Papa, waar is de slee?’ Ja, ook ergens in de schuur. Na de halve schuur overhoop gehaald te hebben vind ik ze. ‘Mag ik mijn skibroek aan?’ Ja, lijkt me handig. Op naar zolder, waar de skispullen liggen. Broeken, handschoenen, mutsen, thermokleding. Past het eigenlijk nog wel? Ze groeien zo hard. Kan nog net. Het moet maar.

Als eenmaal alles aan is, hup in de auto en richting de duinen waar een mooie sleeheuvel is. De jongens gaan lekker omhoog en naar beneden, terwijl ik als hockeyvader samen met de hockeymoeder staan te blauwbekken in de kou. Ach, je moet wat voor je kinderen over hebben. Na een half uurtje gaan we een stukje wandelen in een prachtige omgeving. De duinen liggen er prachtig bij in de sneeuw. We lopen een rondje van ongeveer 5 km in de sneeuw.

Eenmaal weer thuis, alle spullen bij de verwarming (want alles is nat uiteraard) en lekker warm op de bank. TV aan en jawel ze zijn nog steeds aan het skispringen. Ik kijk naar buiten, waar het inmiddels grauw en grijs is. Toch was het erg lekker buiten in de sneeuw. Een hockeyvrij weekend? Toch wel lekker even wat anders.

 

Share

Post navigation