Uit tegen havenarbeiders is altijd lastig

‘Hij is er toch buiten?’ hoor ik mezelf roepen naar de scheidsrechter. Er is net gescoord, helaas de 2-3, maar volgens mij is de bal een dikke 2 meter van buiten de cirkel aangeraakt. Een foutje achterin, een uitbraak en een ouderwetse “haringtruc” buiten de cirkel om de keeper heen. Maar dan moet je de bal in de cirkel nog wel aanraken, wat dus niet gebeurt. Hij rolt zo het doel in en de tegenstander rent juichend weg. En dat in de 68e minuut.

Amsterdammers zijn arrogant

Mijn jongens staan beteuterd te kijken en zijn netjes opgevoed dus zeggen niks tegen de scheidsrechter. Heel goed, maar in dit geval dus een beetje te netjes. Teleurgesteld staan we na de wedstrijd bij elkaar en iedereen heeft gezien dat die bal van ver buiten de cirkel kwam, behalve de beide scheidsrechters. Schoorvoetend geef ik toe dat in dit soort gevallen je wel wat tegen een scheidsrechter mag zeggen (ook al heb ik dit liever niet). Helaas, een leuke pot en 2-2 wat verdiend geweest. Zijn die Amsterdammers, onze tegenstander, toch wat gehaaider, want die hadden ook wel gezien dat de bal van buiten de cirkel kwam.

Rotterdammers zijn fysiek

De dag daarna moet ik zelf helemaal naar Rotterdam, uit om 16.15 uur spelen. Lekker dan. Hele middag weg. File onderweg dus komen we om 16.00 uur aan en mogen meteen het veld op. Zijn Amsterdammers gehaaid, brutaal en arrogant (op het hockeyveld dan… 😊), Rotterdammers zijn totaal tegenover gesteld. Vooral fysiek. Echt havenarbeiders. Aanpakken, poetsen en niet zeuren. De beuk erin. Nou, dat hebben we geweten. Ondanks dat we ons hierop voorbereid hadden, sloegen onze Rotterdamse vrienden na een paar minuten al naar alles wat er in de buurt kwam (en niet alleen de bal). Na 20 minuten waren we al bont en blauw.

We zijn geflikt en om de oren geslagen

Opmerkingen naar de scheidsrechter hebben geen zin in dit gedeelte van het land, want hier gelden andere regels. Het is niet “Engels voetbal”. Gevolg is dat we vrij snel 2-0 achterstonden. Ondanks goed spel in de 2e helft sloeg het fysieke gedeelte door met als eindresultaat 4-2 verlies. Gisteren zijn we “geflikt”, vandaag fysiek om de oren geslagen. Lekker weekendje zo. Kunnen we niet alleen in onze eigen regio spelen, dan weten we tenminste hoe we ons moeten wapenen onder gelijkgestemden….

A.s. zaterdag moeten de jongens uit naar weer een club in Amsterdam. Ben benieuwd.